Παρασκευή 4 Μαΐου 2007

Το λιμάνι και οι άνθρωποι






ΆΓΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ.

Το λιμάνι και οι άνθρωποι.

Είμαι ο Νίκος και θα κάνω ένα αφιέρωμα για το λιμάνι και τους ανθρώπους του νησιού.

Ά μέρος

Το παλιό λιμάνι όπως φαίνεται και στην πρώτη φωτογραφία ήταν πολύ μικρό, χωρούσε περίπου δύο καΐκια που το καθ‘ ένα ήταν τέσσερα μέτρα, και το καράβι δεν έδενε σε προβλήτα όπως κάνει σήμερα έτσι λοιπόν οι άνθρωποι ήταν αναγκασμένοι να κατεβαίνουν από το καράβι και να μπαίνουν μέσα σε βάρκες για να τους φέρουν στην στεριά. Αυτό όπως καταλαβαίνεται ήταν πολύ κουραστικό, και ειδικά όταν είχε φουρτούνα. Η πρώτη φορά που το καράβι έδεσε στο λιμάνι ήταν το 1981.

΄Β μέρος

Οι άνθρωποι έκαναν τις δουλειές τους όπως τις κάνουν και σήμερα με μία διαφορά τότε τα καΐκια και οι βάρκες έδεναν στην παραλία, για να βγάλουν τα δίχτυα τους έξω και να εφοδιαστούν για να φύγουν.

Φωτο: Μανικάκης Β
.

3 σχόλια:

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Μπράβο, βρε Νίκο!
Ωραία η σύγκριση νέων και παλιών φωτογραφιών.
Δεν μπορείτε να κάνετε κι άλλες τέτοιες;
Ζευγάρια φωτογραφιών, μια παλιά ασπρόμαυρη και μια καιούργια έγχρωμη, που να δείχνουν πώς ήταν παλιά και πώς είναι τώρα το κάθε μέρος.

Ανώνυμος είπε...

γεια σας, πρώτα από όλα ήθελα να σας δώσω τα συγχαρητήρια μου για το site.
έψαχνα στο internet για να βρω πληροφορίες και φωτογραφίες για το νησί σας και βρήκα μόνο στο δικό σας site.
εντυπωσιάστηκα από τα νερά και τις σπηλιές.
θα ήθελα να σας ρωτήσω αν επιτρέπεται το ελεύθερο camping ή αν μπορούμε να νοικιάσουμε μια παρέα ένα σπίτι για τον Αύγουστο. μπορείτε νε επικοινωνήσετε με το e-mail: maglara@liberis.gr. ευχαριστώ πολύ Βίκυ

Ανώνυμος είπε...

This is really fascinating, You're an excessively professional blogger. I have joined your feed and stay up for in the hunt for more of your wonderful post. Also, I have shared your site in my social networks

Also visit my weblog :: http://www.51Zyu.com