Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2007

Το Μουσείο του Άη Στράτη



Στις παραπάνω φωτογραφίες βλέπετε ένα από τα σημαντικότερα έργα που έχουν γίνει εδώ στον Άγιο Ευστράτιο. Αυτό το έργο είναι το μουσείο που φτιάχτηκε πρόσφατα και σε λίγες ημέρες θα γίνουν τα εγκαίνια του. Το θέμα του μουσείου είναι η περίοδος της εξορίας στον Άη Στράτη.

Τώρα θα σας δώσω μερικές πληροφορίες για το σημείο στο οποίο έγινε το μουσείο.

Αρχικά σε εκείνο το μέρος υπήρχε το παλιό σχολείο και μετά έγινε το παλιό νοσοκομείο, στο οποίο πέθαναν έγκλειστοι από πείνα και κακουχίες, τριάντα πέντε εξόριστοι της πρώτης περιόδου, το 1941- 42 και αμέσως μετά έγινε το πρόσφατα φτιαγμένο μουσείο.

4 σχόλια:

plants VS anunaki είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
plants VS anunaki είπε...

Παίδια οι προσπάθειες σας είναι συγκινητικές.
Είναι απαράδεκτη αυτή η αδικία και η ανισότητα εις βάρος σας.
Στην επόχη μας αγράμματος είναι αυτός που δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τα ηλεκτρονικά μέσα.Σύμφωνα με το σύνταγμα όλοι έχουν δικάιωμα πρόσβασης στο διαδίκτυο και αυτό αποτελεί υποχρέωση του κράτους.
Χαίρομαι που βλέπω οτι δεν πτοείστε και έχετε μεράκι.
Keep walking.

Ανώνυμος είπε...

Από έναν στρατιώτη που υπηρετεί στο πανέμορφο νησί σας, όπως επίσης και εγγονό εξόριστου στον Αη-Στράτη, συγχαρητήρια για τις προσπάθειές σας. Ο χρόνος έχει δείξει οτι το νησί σας έχει μάθει να στέκεται αγέρωχο και περήφανο στη μέση του πελάγου, ανεπηρέαστο απο τις οποιεσδήποτε φουρτούνες της ιστορίας.
Τιμή μου που υπηρετώ στον Αγ. Ευστράτιο.
Και πάλι συγχαρητήρια.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά Συγχαρητήρια....
Βρήκατε τον τρόπο να προβάλλετε το πανέμορφο νησί σας, σε πείσμα αυτών που τόσα χρόνια επίμονα αρνούνται... σχεδόν την υπαρξή του.
Ήμουν και εγώ φαντάρος στο φιλόξενο νησί σας, και έζησα από κοντά την μοναξιά σας και την ανυπαρξία βοήθειας από την πολιτεία (π.χ. το πλοίο περνάει και αντί να σταματήσει απλώς..κάνει σινιάλο!)

Συνεχίστε την ωραία προσπάθεια
ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ!!!