Παρασκευή 7 Μαρτίου 2008

ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.


Χειμώνας.

Το χειμώνα πλήττουν το νησί μας τρομερές κακοκαιρίες που έχουν ως αποτέλεσμα, μερικές φορές, να μην πιάνει το καράβι ακόμη και για εβδομάδες. Έτσι το νησί μας μένει απομονωμένο χωρίς συγκοινωνία. Αυτό σημαίνει πως τρώμε ότι παράγουμε εμείς.

Άνοιξη.

Την άνοιξη όλο το νησί μοσχοβολάει και σου δίνει μια αίσθηση ελπίδας. Ο καιρός είναι καλός, με λιακάδα χωρίς κρύο και χωρίς πολλή ζέστη. Είναι η τελειότερη εποχή του χρόνου.

Καλοκαίρι.

Το καλοκαίρι είναι καλό, κάνεις μπάνια στην θάλασσα, βλέπεις τους φίλους σου που έχεις να τους δεις από το προηγούμενο καλοκαίρι αλλά έχει και πολλή δουλειά διότι πρέπει να βοηθάμε τους γονείς μας, μιας και δεν έχουμε σχολείο. Το καλοκαίρι ξεροψηνόμαστε στον ήλιο γιατί το απαιτεί η δουλειά μας.

Φθινόπωρο.

Το φθινόπωρο έχεις μια αίσθηση λύπης γιατί φεύγουν οι καλοκαιρινοί σου φίλοι, γιατί βλέπεις τα δέντρα που μαραίνονται, γιατί ανοίγει το σχολείο μετά από τρεις μήνες `` ξεκούρασης `` και γιατί μπαίνεις πάλι σε μια ρουτίνα.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και το νησί σας είναι όμορφο, όλες τις εποχές μα κι εσείς ομορφότεροι!

gerasimos είπε...

Πολύ όμορφο το βιντεάκι παιδιά. Και η μουσική ταιριαστή. Να το χαίρεστε το νησί σας όλες τις εποχές.

Το ποτιστήρι PeReLa είπε...

καλα, φανταζομαι σημερα, το νησι με πολλούς χαρταετους!!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ όμορφη δουλειά. Μπράβο.

Ανώνυμος είπε...

Εκπληκτική δουλειά και συναίσθημα. Να είστε πάντα καλά και να αγαπάτε τον τόποσας όπως τώρα!

Ανώνυμος είπε...

supperb πραγματικά ωραία! Αγγελική

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια, παιδιά! Να είστε περήφανοι για τον τόπο σας και να τον αγαπάτε όπως τώρα και για πάντα. Αν ο καθένας μας έδινε ένα μικρό περίσσευμα της ψυχής του για τον τόπο που μεγάλωσε θα μπορούσε κάθε γωνιά της Ελλαδίτσας μας να γίνει ένας μικρός παράδεισος!Καλή συνέχεια...