Κυριακή 23 Μαρτίου 2008

Βόλτα με το καϊκι στον Άη Στράτη

Κάθε χρόνο από το Φεβρουάριο μέχρι τον Απρίλιο, οι ψαράδες ρίχνουν στη θάλασσα τα καΐκια τους και σιγά σιγά αρχίζουν τη προετοιμασία για το ψάρεμα του καλοκαιριού ( Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος ). Στην ουσία, τις πρώτες μέρες επιβλέπουν την μηχανή και το σκάφος. Μετά από τη πρώτη εβδομάδα, οι ψαράδες μπαλώνουν τα δίχτυα τους και τα ρίχνουν στην θάλασσα πειραματικά. Τα δίχτυα που ρίχνουν είναι για ψάρια, άλλωστε μετά από ένα χρόνο χωρίς ψάρι το χρειάζεται ο οργανισμός μας. Αυτά τα δίχτυα λοιπόν βγάζουν μπαρμπούνια, σαργούς, μελανούρια, πέρκες, χταπόδια, σουπιές και άλλα πολλά. Αυτά γίνονται στην αρχή της άνοιξης πριν έρθει το καλοκαίρι. Τον Ιούνιο, οι ψαράδες ρίχνουν στη θάλασσα τα αστακόδιχτα που όπως λέει και το όνομά τους είναι δίχτυα για αστακούς και όχι μόνο. Αυτά τα δίχτυα μπορούν να πιάσουν ροφούς, συναγρίδες, παλαμίδες, σκορπιομάνες, και άλλα.

βίντεο, κείμενο Νίκος Γ.

11 σχόλια:

gerasimos είπε...

Πολύ όμορφο... μου θύμισε καλοκαιράκι.:-)

Ανώνυμος είπε...

Όμορφα που είναι!

Θυμήθηκα τότε που ανοιγόμουν στη θάλασσα με το ταπεινό optimist και το κατάρτι φούσκωνε και έβλεπες τη στεριά από μακρυά!

Υπέροχες στιγμές.

Καλή άνοιξη!

newsact είπε...

Εάν μου δίνετε τη δυνατότητα να βλέπω κάθε μέρα το καϊκι σας να σαλπάρει θα αλλάζει ρότα η μέρα μου. Η καλύτερη Καλημέρα!
Μπράβο!

Captain_nemo είπε...

σήμερα είδα γιαπρώτη φορά το blog σας και ενθουσιάστηκα. Μπραβο για την πολύ καλή δουλειά που κάνετε!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο παιδιά! Πολύ ωραίο!

bissextile είπε...

πολύ όμορφο βίντεο ο πρόλογος όμως λίγο παραπλανητικός περίμενα στο βίντεο να δω δίχτυα με τα ψάρια που περιγράφεις(ιδέες βάζω)

Unknown είπε...

Συγχαρητήρια για το blog σας παιδιά!!! Εύχομαι το καλοκαίρι να τα πούμε απο κοντά στο όμορφο νησί σας με τις καλύτερες αστακομακαρονάδες του κόσμου..!!!

Ανώνυμος είπε...

a re nisara, pote 8a ksanaer8w?

Διόνα είπε...

Γεια σας παιδιά!
Το μπλογκ σας μας κάνει πραγματικά να χαμογελάμε :)

Χαιρετισμούς από τη βροχερή και μουντή Αθήνα.

Ανώνυμος είπε...

Σας γράφω από την Σύρο οπού έχουμε και εμείς εδώ μια ομάδα φωτογραφίας είναι πολύ ενδιαφέρων χόμπι!!!
Σας εύχομαι καλή συνέχεια και καλές
λήψεις!!!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραίο το βίντεο, παιδιά...μαγευτικό...Χαιρετισμούς από την Αθήνα...