Σάββατο 5 Απριλίου 2008

Ο πηλός ζωντανεύει...





Το όνομα μου είναι Αγαπητός Ζέρβας και το χόμπι μου είναι να φτιάχνω διάφορα πράγματα με τον πηλό. Όλα ξεκίνησαν από όταν ήμουνα Τετάρτη δημοτικού (τώρα είμαι Τρίτη γυμνασίου) όταν ο δάσκαλος μου είχε φέρει ένα πακέτο πηλό και μας είχε πει να φτιάξουμε ένα ηφαίστειο. Εγώ όμως από την πρώτη στιγμή που άκουσα ότι αυτό το πράγμα στεγνώνει και έχει το σχήμα που του δίνεις μου άρεσε και δεν έμεινα με τα χέρια σταυρωμένα. Πήγα αμέσως να αγοράσω πηλό για να τον πλάθω με τη φαντασία μου. Όμως ο αδερφός μου με κοροϊδεύει μέχρι και σήμερα. Μου λέει να πάω να παίξω με τη Μπάρμπι καλύτερα. Εγώ όμως προσπαθώ να μην τον ακούω και συνεχίζω. Πιστεύω ότι κάθε φορά που φτιάχνω πράγματα γίνομαι λίγο καλύτερος από την τελευταία φορά. Το σχολείο μου όμως, δεν έχει μάθημα καλλιτεχνικών, δηλαδή δεν μπορώ να φτιάχνω πράγματα με τον πηλό στο σχολείο και έτσι να μάθω καλύτερα. Μου αρέσει πιο πολύ να φτιάχνω ζώα και όχι άψυχα πράγματα. Τα ζώα μου κάνουν πιο πολύ εντύπωση και επίσης είμαι και ζωόφιλος. Επίσης ο προπάππους μου ήταν γλύπτης και στο σπίτι έχουμε μερικά αγαλματίδια δικά του. Έμαθε μόνος του γλυπτική και το όνομά του ήταν Οδυσσέας Σπυριδωνίδης.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Ζέρβα μου άρεσαν πολύ τα γλυπτά σου αλλά και αυτά που έγραψες. Νομίζω πως βλέπεις τα πράγματα με τον καλύτερο τρόπο. Να είσαι καλά. Να προοδεύεις στο σχολείο και να συνεχίσεις να κάνεις ωραία γλυπτά. Μπράβο.

Xrysostomos είπε...

[...] η περίπτωση της φωτογραφικής ομάδας των μαθητών του Αη Στράτη, το "χαμογελάστε", είναι αυτή που ξεχωρίζω [...]

http://didaskw.blogspot.com/2008/04/blogs.html

Kavo Papas είπε...

Το να κοροϊδεύεις είναι εύκολο, το να φτιάχνεις είναι το δύσκολο.!.. Μην σταματάς διότι εμένα μου αρέσουν πολύ αυτά που φτιάχνεις. Θέλω να δω και άλλα που θα φτιάξεις. Ποτέ μην ξεχάσεις ότι η αγάπη για το υλικό που δουλεύεις κάνει την επιτυχία.
Καλημέρα σ’ όλους σας από την Ικαριά.

scalidi είπε...

Μπράβο, να συνεχίσετε να είστε έτσι δημιουργικοί... :)

Eleni είπε...

Πολύ ωραία τα διάφορα πράγματα που φτιάχνεις με τον πηλό. Μπράβο σου.

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο Αγαπητέ τα γλυπτά σου είναι πολύ όμορφα..πολύ καλή προσπάθεια!!
Θανάσης - Μακάο - Κίνα

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Αγαπητέ!!Τα γλυπτά είναι καταπληκτικά,να συνεχίσεις να δημιουργείς! Καλό Πάσχα!!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραία τα γλυπτά σου...!

Ανώνυμος είπε...

παιδιά, μπράβο σας!!! είμαι μια φιλόλογος από την ανατολική αττική. μου άρεσαν πολύ οι φωτογραφίες σας και οι κατασκευές. Μόλις άρχισα κι εγώ να ασχολούμαι με τον πηλό, αν και είμαι αρκετά μεγάλη και ομολογώ ότι είναι κάτι ιδιαιτέρως ενδιαφέρον.

Αλλοπαρμενο είπε...

Μπραβο!! Μπραβο!!...πριν λιγο μου ρθε η ιδεα να κατσω μα τον γιο μου να φιαξουμε και απο πηλο...ξεκινησα καραβακια...μετα λεω...φθινοπωρο..μπααα δε λεει...ειδα το αυτοκινητακι σας ..υπεροχο!!!...να στε καλα!!!