Δευτέρα 7 Απριλίου 2008

Το ψάρεμα του αστακού




Το ψάρεμα του αστακού δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται στο βίντεο. Πρέπει να ρίξει ο ψαράς τα δίχτυα σε βάθος από 50 μέχρι 900 μέτρα ή σε περίπου 20 ως 80 οργιές, και να περιμένει δύο μέρες. Μετά τα σηκώνει και μερικές φορές δεν έχουν τίποτα. Άλλες έχουν μόνο δύο τρία κιλά αστακοί και κάτι ψιλά, όπως λένε εδώ. Θα αναρωτιέστε τι είναι τα ψιλά. Τα ψιλά είναι ή μικρά ψάρια που κατά λάθος πιάστηκαν στα δίχτυα ή μικροί αστακοί που τους ξανάπετάμε στη θάλασσα.
Νίκος Γ.

5 σχόλια:

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Παιδιά, μπράβο σας!
Σας βρήκα μέσα από το blog του Χρυσόστομου και ενθουσιάστηκα που... μπορούμε μέσα από το ιστολόγιό σας να σας βρίσκουμε.

Το ψάρεμα του αστακού, η υπομονή που χρειάζεται γι'αυτό, ας μας είναι μάθημα για όλα: Ό,τι αξίζει πονάει κι είναι δύσκολο, λέει το τραγούδι. Όταν το καταφέρνουμε, όμως, το χαιρόμαστε περισσότερο,ε;

Είδα και τις προηγούμενες αναρτήσεις σας. Συγχαρητήρια για όλα και ένα μπράβο σε όποιον εκπαιδευτικό σας βοηθάει.
Καλή συνέχεια.

bissextile είπε...

Καταπληκτικό ,αυθεντικό , ζωντανό,μπράβο !!!!!!!!

αν σας είναι εύκολο να τα ανεβάζετε και κάπου αλλού πχ you tube για να ενσωματώνουμε και να τα δια δίδουμε και από τα δικά μας blog.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ενδιαφέρον. Ευχαριστούμε!

Ανώνυμος είπε...

kalispera paidia!!eimai h nansy h giannou...einai para poli wraio to site sas.....ala rikse mia matia kai sto diko mou....bebaia den einai toso oreo oso esas alla ti na kanoume!!!eistai poli kali omoda alla egw to ftiaxnw moni mou..tora rtoimazw kai ena allo gia edw tin poli mou tin elefsina all prota na teliosw ayto gia to nisi.....www.giannou.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ. ΑΠΟΛΑΥΣΑ ΤΟ ΨΑΡΕΜΑ ΤΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ ΓΙΑΤΙ ΛΑΤΡΕΥΩ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ... ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΣΤΑΚΟΥΣ. ΕΙΣΤΕ ΤΥΧΕΡΟΙ ΠΟΥ ΖΗΤΕ Σ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΜΕΡΟΣ, ΝΑ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΝΗΣΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑ.