Πέμπτη 24 Απριλίου 2008

ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ



Πατώντας το πόδι μας στο λιμάνι του Αη- Στράτη, μένουμε έκπληκτοι από την μορφολογία και την ποιότητα των σπιτιών. Στην αρχή υπάρχουν σπίτια πολύ παλιά, φαγωμένα από τον χρόνο, που κάθονται και θυμίζουν σε όλους τους κατοίκους το παρελθόν του Αη- Στράτη. Μια μεγάλη σκάλα οδηγεί στο παλιό χωριό, που σήμερα αποτελείται από σαρακοφαγωμένα ξύλα. Κάτω από τα σπίτια αυτά χάσκει η αγριεμένη θάλασσα. Τα περισσότερα όμως σπίτια δεν υπακούν στην παράδοση και μετατρέπονται σε διώροφες και τριώροφες τεχνολογικές κατοικίες.


Μπαίνοντας στον κεντρικό δρόμο του Αη- Στράτη, νιώθεις γαλήνη και αρμονία να σου πλημμυρίζει την καρδιά. Οι καλοσυνάτοι άνθρωποι κάθονται στα γραφεία και συζητούν. Το θαλασσοδαρμένο και ρυτιδιασμένο πρόσωπό τους σου προσφέρει μια συμπάθεια. Το ζαχαροπλαστείο σου δίνει ευωδιαστές Αγιοστρατίτικες μυρωδιές. Αριστερά μια μακρόστενη λωρίδα από πολυτελή γραφεία της κοινότητας που στέκονται επιβλητικά. Και τέλος η εκκλησία της Γέννησης του Χριστού που καλεί τους πιστούς στην εκκλησία. Ο Άγιος Ευστράτιος είναι θαυμάσιο μέρος, παρόλο που αποκαλείται νησί των εξορίστών.


ΝΑΝΣΥ

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

θαυμάσιο μέρος με θαυμάσια παιδιά. Καλό Πάσχα.

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Με τέτοιους δασκάλους και τέτοια παιδιά ο Αη Στράτης δεν έχει φόβο! Ένα μέρος γίνεται όμορφο όχι μόνο απ' αυτά που διαθέτει το φυσικό του τοπίο, αλλά κι από την ομορφιά των ανθρώπων που το κατοικούν.
Καλή συνέχεια!

Ανώνυμος είπε...

paidia sas euxomai kalo pasxa kai kali anastasi se olous sas.pisteuo to kalokairi na mporeso na ksanaertho sti dei
kala na pairasete

AKHS

Στέλιος είπε...

Καλό Πάσχα παιδιά! Καλυτερεύει πια ο καιρός και θα γεμίσει κόσμο το νησί σας! Καλή Ανάσταση!

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

Καλό μήνα, βγάλτε καμιά φωτογραφία του νησιού όποτε μπορείτε!

consess είπε...

Μπράβο παιδιά, σας ζηλεύουμε που περνάτε τόσο όμορφα και δημιουργικά, κάποια φορά σίγουρα θα σας επισκεφτούμε. Καλό καλοκαίρι!

Ανώνυμος είπε...

Το νησί σας είναι πανέμορφο και είναι σίγουρο ότι κάποιο από τα επόμενα καλοκαίρια θα ήθελα να έρθω να γνωρίσω παρθένους τόπους της πατρίδας μας.Παιδιά να είστε πάντα καλά.Είστε υπέροχοι.