Τετάρτη 14 Μαΐου 2008

Σκαθάρι ρινόκερος.

Το ημερολόγιο των εντόμων.

14-05-2008

Σήμερα το πρωί που πήγαινα σχολείο κατά τύχη συνάντησα στο δρόμο μου ένα έντομο. Ένα σκαθάρι ρινόκερο! Αυτά τα πλάσματα, χαρακτηρίζονται από κάποιους ως σιχαμερά ή ως εισβολείς. Εγώ δεν το πιστεύω αυτό αντίθετα τα θεωρώ πολύ συμπαθέστατα ζώα και λέω ότι εμείς είμαστε οι εισβολείς. Πέρα απ’ αυτά μερικές πληροφορίες σχετικά με τα σκαθάρια ρινόκεροι.

Το σκαθάρι μας με το μονό κέρατο ζει στην Ευρώπη και στην Βόρεια Αφρική. Τα μεγάλα αρσενικά αυτού του είδους δεν ξεπερνούν σε μήκος τα 4 εκατοστά και μπορεί να σηκώσει 70 φορές το βάρος του.

Το κέρατο που έχουν στο κεφάλι τους δεν φτάνει στις διαστάσεις που έχει το κέρατο σε άλλα συγγενικά είδη. Αυτό το είδος συναντάται σχετικά συχνά σε δάση με βελανιδιές και οξιές και αναπτύσσει δραστηριότητα όταν βραδιάζει.

Εγώ πάντως το βρήκα μέρα, μπορεί να ξέμεινε που ξέρετε. Ακόμη μην φανταστείτε ότι ο δρόμος για το σχολείο περνά από καμιά εξοχή, μέσα στο χωριό το βρήκα και το φύλαγε ένας σκύλος, ο επονομαζόμενος Γκουσγκούνης.

Τέλος πρέπει να επισημάνουμε ότι άλλο ένα τέτοιο σκαθάρι ρινόκερος είχε βρεθεί πριν από 10 χρόνια σκοτωμένο από ένα μαθητή… .

Το άρθρο αυτό το έγραψε ο Νίκος «ο μεγάλος» με την βοήθεια της Δέσποινας.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μπράβο παιδιά. είναι τόσο ωραίο να σε ενθουσιάζει κάτι που οι περισσότεροι μας δε θα παρατηρούσαμε. Τα πιο όμορφα πράγματα σε αυτό τον κόσμο φαίνονται εντελώς ασήμαντα, αλλά έχουν μια κρυφή μεγαλειώδη σημασία...

κος χρήστος

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Εισβολέας το καημένο το εντομά;κι;!
Μάλλον έχεις δίκιο, Νικόλα: Εμείς μοιάζουμε περισσότερο με UFO εισβολείς σ' αυτό τον πλανήτη.
Χαιρετισμούς από το 6ο Λύκειο Καλλιθέας ( Αθήνα). Σας χαιρόμαστε.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ ΤΗΝ ΚΛΙΚΑ , ΠΟΥ ΑΔΙΩΞΕ ΤΟΝ ΓΚΟΥΣΓΚΟΥΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ.

ΗΤΑΝ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΑΝΕ ΤΑ ΣΚΟΙΝΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΣΤΑΛΙΑ.

ΑΙΣΧΟΣ!!!!!!!!!!

Ο ΓΚΟΥΖΓΚΟΥΝΗΣ ΞΑΝΑ ΣΤΙΣ ΜΠΙΝΤΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!


ΚΩΣΤΑΣ Ζ.

Ανώνυμος είπε...

Από τις ωραιότερες αναρτήσεις! Μπράβο .

apos είπε...

Παιδάκια γεια σας! Έμαθα για το blog σας από το comment που άφησε μια φίλη σε μια δική μου αναφορά στο θέμα των δασκάλων στον Αη Στράτη. Να είστε καλά (που είστε δηλαδή, αφού δεν ζείτε στην Αθήνα)
Σας χαιρετώ κα να περνάτε καλά.

Ανώνυμος είπε...

Χαιρετίσματα απο το Μακάο, διαβάζω το blog σας τουλάχιστον μια φορά τη βδομάδα,συνεχίστε έτσι, μπράβο παιδιά!....Θανάσης

Ανώνυμος είπε...

To ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ, και το ίντερνετ νωρίτερα!...
Οι φοβικοί αρχομανείς για να καθυστερήσουν την ολική κατάρρευσή τους και να αποσπάσουν την προσοχή μας από την ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ και τη δοκιμασμένη ΣΥΜΦΙΛΙΩΤΙΚΗ ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ, μας ενοχοποιούν συλλογικά για την ανικανότητά τους και τις φυσικές αλλαγές στο κλίμα και πουλάνε πολυτελείς "εναλλακτικές" ολιγόχρονες μπλόφες: βι-αι-οκαύσιμα, τοξικά πάνελ, πανάκριβες ανεμογεννήτριες, "ακίνδυνα" ραδιενεργά κλπ.
Όσοι φίλοι θέλετε, από τους εκατοντάδες που είδατε το βιντεάκι για την κατάρρευση των φοβικών Μάγια (λόγω ξηρασιών μετά από ΨΥΞΗ των ωκεανών και λιγότερες βροχές, όπως ακριβώς συμβαίνει ΣΗΜΕΡΑ), και τις σημερινές προοπτικές, η διεύθυνσή του για να το διαδώσετε είναι:
http://www.youtube.com/watch?v=dXSHtsOztRk
http://aftarkia.wordpress.com
Το μέλλον μας εξαρτάται κυρίως από μας κι όχι από τα σκιάχτρα!
Είμαστε ευγνώμονες στους ιστοχώρους που φιλοξενούν παρόμοιες φιλειρηνικές προτάσεις, τις οποίες τα ιερατεία και τα ΜΜΕ τους αποσιωπούν εγκληματικά, αν και όχι αιώνια!
ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ!
Για τους φοβικούς σκοταδιστές, οπαδούς τής συλλογικής ενοχοποίησής μας για τις φυσικές κλιματικές αλλαγές, όπως ο πολυδιαφημισμένος, κερδοσκόπος νομπελούχος, ραδιενεργός γενοκτόνος των Βαλκανίων και οι απανταχού φανατικοί ψευτοοικολόγοι του:
Collective incrimination for climatic changes? NO !
The science academy the Royal Society of London, recently has become a vocal advocate of climate alarmism. They even tried to enlist other science academies into joining them in an alarmist manifesto. However, the U.S. National Academy, though sharing some of these views, decided not to sign up, and the Russian Academy of Sciences has taken an opposing position.
http://www.nysun.com/opinion/foggy-science-in-london/77404
S. Fred Singer, a professor emeritus of Environmental Sciences at the University of Virginia, is the former director of the U.S. Weather Satellite Service. Reviewer also of IPCC reports.

Κομπίνες με το εμπόριο κλιματικού τρόμου τής IPCC καταγγέλλει ο
http://www.guardian.co.uk/environment/2008/may/21/environment.carbontrading

Ανώνυμος είπε...

Φαίνεται Νικόλα ότι τα πιο μικρά και ασήμαντα πράγματα τελικά είναι αυτά που μας εκπλήσουν με την μαγεία τους.
"Ρώτησε τα ζώα και θα σε διδάξουν, και τα πτηνά του ουρανού, και θα σου μιλήσουν ή μίλησε στην γη, και θα σε διδάξει, και τα ψάρια της θάλασσας θα σου εξηγήσουν".
Συγχαρητήρια παιδιά!
Συνεχίστε την άψογη προσπάθεια σας!

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια παιδιά!!!
Συνεχίστε την άψογη προσπάθεια σας!!!

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΗΚΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΣΚΑΘΑΡΙ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΑ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΒΑΖΟ. ΤΟ ΜΕΤΑΝΙΩΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΣΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΝΕΙ ΒΟΛΤΕΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΛΑΤΑΝΟ.....
ΤΟΥ ΣΤΕΛΝΩ ΧΕΡΕΤΗΣΜΑΤΑ

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο για την πανεμορφη προσπαθεια σαs.Συνεχιστε να μαs εκπλησετε!!

Θανάσης είπε...

Εκεί στον Αι Στράτη γειά σας ! Τέλη Ιουλίου του 2003 γεννήθηκαν στον Αι Στράτη από την Νεφέλη,σκυλίτσα της μητέρας του καπτάν Αγαπητού Γιάννου και τον Γκουσγκούνη που δούλευε στις μπίντες,( έπιανε τους ακρόκομπους από τα ορμίδια των κάβων, που πετούσαν οι ναύτες στους καβοδέτες), δύο κουτάβια. Μετά τον 15Αυγουστο του 2003 υιοθέτησα το ένα και το ονόμασα Στράτη. Ο Στράτης έζησε τη σκυλίσια του ζωή στην Αλεξανδρούπολη ,και ζεί ακόμη σήμερα 28/05/2018 μαζί μου ,υπέργηρος και ακόμη με τα χούγια του πατέρα του . Αυτές τις μέρες ,βαρήκοος ,σχεδόν τυφλός από το ένα του μάτι ,ανόρεκτος και χωρίς ενεργητικότητα ετοιμάζεται για το τελευταίο του ταξίδι. Χθές νόμισε ότι συνάντησε την σκύλα μάνα του,τη Νεφέλη αλλά απλά μια άλλη Σπρίνγκερ Σπάνιελ ήταν... Σε λίγο όμως θα τη συναντήσει μαζί και τον Γκουσκούνη, εκεί στον παράδεισο τον σκύλων ... Να του ευχηθείτε και σεις καλό του ταξίδι... Τους χαιρετισμούς μου στον καπετάν Αγαπητό Γιάννο και στην οικογένεια του . Να΄στε καλά !