Δευτέρα 23 Ιουνίου 2008

Ένας πίνακας με μεγάλη ιστορία!!!















Το σχολείο μας με πρωτεργάτες κάποιους καθηγητές, μαθητές και μερικούς εξωσχολικούς φίλους, αποφάσισε να αναπαράγει επάνω σε ένα τοίχο του σχολείου ένα πίνακα ζωγραφικής του κυρίου Φαρσακίδη με αφορμή τον ερχομό των εξόριστων στο νησί για το προσκύνημά τους, στις 13 Ιουνίου. Πρέπει να αναφέρουμε ότι ο κύριος Φαρσακίδης ήταν εξόριστος στον Άγιο Ευστράτιο.

Νίκος «ο μεγάλος».

11 σχόλια:

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Νίκο,
Είμαι καθηγητής β΄θμιας εκπαίδευσης πολλά χρόνια. Κατά καιρούς θέλησα με μαθητές μου να επιχειρήσουμε κάτι παρόμοιο. Πάντα συναντήσαμε άρνηση ( αν και υπάρχουν πάντα εμπνευσμένοι και πρωτοπόροι διευθυντές). Ο νόμος μιλάει για "φθορά περιουσίας του δημοσίου "

Βλέποντας την εξαιρετική δουλειά που κάνατε σκέφτομαι πως δίνετε την καλύτερη απάντηση - και,ίσως κι έτσι βρήκατε κι ένα τρόπο για να αλλάξουν θέση και απόψεις όσοι αρνήθηκαν.

Το να πούμε συγχαρητήρια είναι λίγο. Είναι εξαιρετικό. Που πεισμώσατε και επιμείνατε. Που συνεργαστήκατε τόσοι. Που τιμάτε την ιστορία του τόπου σας. Που δίνετε ζωή στο νησί σας, χρώμα στις μέρες σας. Που φτάσατε σ' ένα αισθητικά υψηλό αποτέλεσμα.

Μπράβο σας, από βάθους καρδίας.

Roadartist είπε...

Μπράβο σας παιδιά!!
Πολύ όμορφη πρωτοβουλία - είστε καταπληκτικοί καλλιτέχνες!!!
Θα χαρώ πολύ να τα λέμε και μεσω των blogs μας.. Το δικο σας ειναι υπεροχο και το προσθετο στα links παντως!! Τη καλημερα μου :))

Panagiotis Bouros είπε...

Πολύ ωραία κίνηση και πολύ ωραίο αποτέλεσμα! Συγχαρητήρια!

Μη στεναχωριέστε που ζωγραφίσατε τελικά σε καμβά και όχι σε τοίχο του σχολείου.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο παιδιά, πολύ ωραία ιδέα και κάνατε πολύ καλά που δεν τα παρατήσατε αλλά προαπαθήσατε και πετύχατε το στόχο σας. Έτσι πετύχατε διπλά: και το έργο φτιάξατε και δύναμη πήρατε!

Flora είπε...

Τι λέτε βρε παιδιά;
Αρνήθηκαν να ζωγραφιστεί αυτό το υπέροχο θέμα στον τοίχο;
Τι καλύτερο είχαν υπόψη τους δηλαδή;

ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΦΤΙΑΞΑΤΕ!
ΤΕΛΕΙΑ ΙΔΕΑ...

Ίσως είναι καλύτερα που το κάνατε σε καμβά... κι έτσι θα μείνει.

Μα δεν καταλαβαίνω γιατί αρνήθηκαν... Μυστήριο...

Εδώ στην Αθήνα τα σχολεία είναι γεμάτα γκράφιτι και εσείς, ζωγράφοι άνθρωποι, καλλιτέχνες... να φάτε πόρτα;
Don't worry... Be happy!

Χάρηκα που σας γνώρισα.
Και γω καθηγήτρια είμαι. Πολύ θα ήθελα να σας είχα μαθητές...

Φιλιά πολλά από Αιγάλεω

Υ.Γ. Απόψε είχαμε συναυλία στο σχολείο μας (ροκ, χιπ χοπ, μέταλ κλπ)... και ήτανε τέλεια! Έγινε χαμός!!! Και έλαβε χώρα εν μέσω τεραστίων γκράφιτι πανώ... και ενός γκράφιτι επί του τοίχου...
(Το δικό σας... δέκα φορές καλύτερο... καμμία σχέση!῎.. αλλά μας πέφτετε κομμάτι μακριά... Πώς να μας έρθετε; Αν επιθυμείτε, όμως, εμείς με χαρά φιλοξενούμε στον τοίχο του σχολείου μας δημιουργίες σας...)

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο παιδιά! Βρήκατε τον τρόπο παρά τις δυσκολίες. Να είστε πάντα καλά!

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο σας παιδιά. Σε σας και στους δασκάλους που δεν εγκατέλειψαν τον αγώνα και σας στήριξαν. Μαθετε να μην υποτάσσεστε όταν έχετε δίκιο, όταν αναπαράγετε τέχνη, μην αφήνετε κάποιους να σας κρατάνε στα σκοτεινά, προάγετε τον πολιτισμό και μην αφήσετε κανέναν να σας στερήσει την ταυτότητά σας. Μη σας ξεριζώσουν.
Μαργαρίτα
Καθηγήτρια επαγγελματικής εκπ/σης

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο παιδιά!Μόλις βρήκα το μλογκ σας και εχω συγκινηθεί πολύ! Σπουδάζω στην Γερμανία και εδειξα τη σελίδα σας σε όλους τους συμμαθητές μου! Ειστε η καλυτερη διαφήμιση της χώρας μας.. Πολλούς χαιρετισμούς!! Πάντα τέτοια και καλύτερα!

Kwtsos είπε...

Συγχαρητήρια!!!!!Είμαι μαθητής από το Αιγάλεω και συγκεκριμένα της κυρίας που γράφει ως ΦΛΩΡΑ!Για την συναυλία που κάναμε έχω διαφορετική άποψη........Πάντως μπράβο που μας θυμίζεται ότι μπορεί τα μέρη σας εμείς οι Αθηαίοι να μην τα ξέρουμε επειδή είναι μακρία,αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι και όμορφα!!!!

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Παιδάκια και "παιδάκια",

Καλό καλοκαίρι. Ελπίζω το Σεπτέμβρη να ξαναβρεθούμε ακμαίοι και ορεξάτοι.

Εσείς; Θα το συνεχίσετε το ιστολόγιο το καλοκαίρι;
Ό, τι καλύτερο!

Ποντος και Αριστερά είπε...

O Φαρσακίδης ήταν Πόντιος. Γεννημένος στην Οδησσό και επηρρεασμένος απο την οκτωβριανή επανάσταση!

Στην Οδησσό, είχε δημιουργηθεί το 1917 η "Ελληνική Κομμουνιστική Ομάς Οδησσού".

Είναι μια μεγάλη και άγνωστη ιστορία, εντέχνως απωθημένη στη "μηέρα-πατρίδα", τόσο απ' τη δεξιά όσο κι απ' την Αριστερά...