Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Η καταστροφή του νησιού!

http://www.youtube.com/watch?v=zTWGZwztnDE

Πριν από περίπου 2 μήνες εμφανίστηκαν στο νησί πολλές ακρίδες, που στην συνέχεια, όσο παιρνούσε ο καιρός, γινόντοθσαν όλο και περισσότερες! Τελικά, το αποτέλεσμα είναι το νησί να γεμίσει από ακρίδες που καταστρέφουν την χλωρίδα του νησιού, καταστρέφοντας την χλωρίδα και συνεπώς και την ζωή των βοσκών του νησιού, καθώς δεν  μπορούν να βρουν φαί τα ζώα! Έγιναν κινήσεις, για να εξοντωθουν με την χρήση φαρμάκων, αλλά δεν υπήρξε κάποια βελτίωση, επειδή ο αριθμός τουσ είναι πολύ μεγάλος! Όπως λένε οι κάτοικοι του νησιού, τόσες ακρίδες έχουν να εμφανιστούν στο νησί απ' το 1929!Μπορείτε να δείτε το μέγεθος του προβλήματος στο παραπάνω βίντεο!4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πολυ άσχημα νεα για το νησι σας.... παρακαλώ ενημερώστε μας αν υπάρχουν νέα. το Λιδαριό καταστράφηκε;;;

xamogelaste είπε...

ενταξει, αρχιζει να ειναι ελεγχομενο το προβλημα!!! το λιδαριο ενταξει στεκεται ακομη! :)

Ανώνυμος είπε...

γεια σας παιδιά!!
πολύ καλή η δουλειά σας σχετικά με αυτή την ανεξερεύνητη ακόμα από πολλούς γωνίτσα του Αιγαίου.
Επειδή σκεφτόμαστε να επισκεφτούμε το νησί σας περί τα μέσα ιουλίου,θα θέλαμε να μας ενημερώσετε αν όντως υπάρχει θέμα με τα τσιμπούρια και τους ψύλλους στην παραλία του Αγ.Δημητρίου όπου σκοπεύουμε και να κατασκηνώσουμε ,γιατί γενικά ακούμε διάφορα.
Επίσης αν εσείς χρησιμοποιείτε κάτι που να τα απωθεί.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων,καλό καλοκαίρι να χουμε!!

Θαλασσινός είπε...

Έχετε κάνει ποτέ λιτανεία με Άγια Λείψανα, ακόμη καί την εικόνα τού Αγίου Ευστρατίου;
Οι ακρίδες από τα βάθη της ιστορίας αναφέρονται ως Θεομηνία. Γιά κάποιο λόγο επιτρέπει ο Θεός. Και εξαλείφονταν μέ λιτανεία...